Colourful Stories

Momet Abas | Stichting Beeld en Geluid

Binnen deze editie van Colourful Stories geven we het woord aan Momet Abas, via Colourful People als Lid Raad van Toezicht verbonden aan Stichting Beeld en Geluid in Hilversum.

Kun je in het kort vertellen wie je bent en wat je drijft in het dagelijkse leven?

Mijn naam is Momet Abas en ik ben Hoofd juridische zaken en Directeur bij Experian. Recent ben ik via Colourful People in contact gekomen met de Raad van Toezicht van Stichting Beeld en Geluid in Hilversum. Hier ben ik onlangs als Lid toegetreden, waarbij ik tevens voorzitter van de auditcommissie ben. 

Wat mij dagelijks drijft, is het aangaan van interessante uitdagingen die mijzelf en de organisaties waarvoor ik werk verder brengen. Binnen de organisatie staat dit voor een zinvolle bijdrage en op persoonlijk vlak voor een leerervaring. 

Waarin heeft Colourful People voor jou het verschil gemaakt?

Colourful People heeft mij benaderd en aangedragen voor de Raad van Toezicht, waarbij zij in een vrij vroeg  stadium een duidelijke link hebben gelegd tussen wat er gevraagd werd en hoe ik met mijn kennis en ervaring een meerwaarde zou zijn. De begeleiding tijdens het traject, het voorbereiden van de interviews, de interviews zelf en de uiteindelijke afronding verliepen erg transparant en soepel. 

Wat is wat jou betreft belangrijk in de begeleiding van een search bureau in de stap naar een nieuwe baan of nevenfunctie?

Ik kende Melek Usta en het bureau al jaren, echter was dit was voor mij een eerste samenwerking voor wat betreft de werving en selectie bureau activiteiten van Colourful People. Ik ben zoals gezegd voor deze rol zelf door Colourful People benaderd. Als ik echter vanuit eigen beweging voor een bureau zou kiezen, dan vind ik het 'full service' karakter erg belangrijk. Met name het enthousiasme, duidelijke en open communicatie en je goed in kunnen leven in de kandidaat spraken me erg aan. 

Ik vervul deze rol naast mijn dagelijkse werkzaamheden bij Experian. Toen Colourful People mij benaderde, werd ik direct enthousiast van de organisatie en de rol. De inhoud van het gevraagde sluit goed aan op mijn kennis en ervaring en waar ik qua onderwerp in de toekomst meer mee wil gaan doen.

Wat maakt jouw rol binnen Stichting Beeld en Geluid passend? 

Ik ben binnen Experian actief in een legal en directie rol in de ICT, data en software en in dat opzicht staat Stichting Beeld en Geluid naast hun museums ook voor een grote 'databank' van media en audio gegevens. Het sluit dus eigenlijk mooi aan op elkaar, waarbij ik veel kennis en ervaring inbreng en andersom ook het nodige kan leren in de rol van toezichthouder.  Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik mijn verbinding met Beeld en Geluid onafhankelijk in kan richten, dus zonder belangenverstrengeling met mijn functie binnen Experian. 

Waar zie je jezelf over 5 jaar? Wat zijn je ambities of dromen...?

Ik zou in de toekomst wellicht meer van soortgelijke nevenfuncties als bij Stichting Beeld en Geluid willen vervullen, zolang dat mogelijk blijft naast mijn huidige baan. Bijvoorbeeld met een nadruk op ICT, risico en recht voor toezichthouders. Juist hieraan is in de tegenwoordige tijd steeds meer behoefte binnen een Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen. Dit gebied geldt eigenlijk ook als mijn niche qua kennis en ervaring en met mijn multi-etnische achtergrond denk ik ook een ander perspectief aan tafel te brengen.  

Welk persoon, of welke organisatie geldt voor jou als een voorbeeld in het uitdragen van een meer diverse en inclusieve wereld en waarom?

Niet per se een persoon, maar als ik een organisatie zou moeten benoemen, dan zou dat voor mij Colourful People zijn. Ik vind dat ze binnen diversiteit en inclusie een mooie en belangrijke rol vervullen. Ze zijn onderscheidend qua presentatie en functioneren als bruggenbouwers binnen de genoemde thema's.

De samenwerking met Colourful People heeft ook mij vanuit mijn multi-culturele achtergrond gestimuleerd meer aandacht te besteden aan diversiteit, waarbij ik dankbaar ben voor de kans die mij bij Stichting Beeld en Geluid is gegund. 

----

Ben je na het lezen nieuwsgierig naar het verhaal achter Colourful Stories of onze expertise? Neem dan gerust contact met ons op.

Copyright © 2024 Colourful People