Home > Werving en Selectie > Procedure

Fase 1: Opdrachtfase

Wij starten met het maken van een organisatie- en functieprofiel. Een organisatie werkelijk begrijpen en inzicht krijgen in de werkomgeving of in de markt is voor ons de basis om de selectieprocedure zo scherp mogelijk uit te lijnen.


Fase 2: Voorselectie fase

Onze opdrachtgever ontvangt van ons een opdrachtbevestiging met daarin opgenomen de betrokken consultant, de planning en de evaluatiemomenten. Zo is voor alle partijen duidelijk hoe het proces verloopt. Direct na ontvangst van akkoord op het profiel en de opdrachtbevestiging starten wij de werving. Dit proces bestaat uit:

  1. Eerste voorselectie potentiële kandidaten
    Het uitvoeren van een netwerk- en database search en het spreken met kandidaten die reageren op een eventuele advertentie.
  2. Selectie geschikte kandidaten
    Potentiële kandidaten worden door Colourful People uitgenodigd voor een gedegen selectiegesprek. Wij trekken referenties na en vragen kandidaten relevante diploma’s en papieren aan ons te overleggen. Geschikte kandidaten dragen wij aan de opdrachtgever voor. Dit gaat samen met een persoonlijkheidsprofiel en cv van de kandidaat.
  3. Bespreking geschikte kandidaten bij de opdrachtgever
    Onze consultant geeft een toelichting op de voorgedragen kandidaten. De opdrachtgever bepaalt welke kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.


Fase 3: Selectiefase

De kandidaten die door de opdrachtgever zijn geselecteerd, nodigen wij uit voor één of meer gesprekken bij het bedrijf. Eventueel adviseren wij ook in een assessment procedure. De betrokken consultant is doorgaans als procesbegeleider aanwezig bij de gesprekken.


Fase 4: Afrondingsfase

De werving- en selectieprocedure wordt afgesloten met een evaluatie. De consultant bespreekt samen met de opdrachtgever het wervingsproces. Een maand nadat een kandidaat in dienst is getreden nemen wij contact op om met de opdrachtgever en de geplaatste kandidaat ervaringen door te spreken. Dit doen wij nog een keer na circa zes maanden.
© Colourful People 2018 | Powered by OTYS Recruiting Technology | Design by PXL Communicatie