Welkom op de website van Huurders Vereniging Woonbelang
Welkom op de website van Huurders Vereniging Woonbelang
Huurders Vereniging Woonbelang
Huurders Vereniging Woonbelang
Gemeente Berg en Dal en Heumen

Huurders Vereniging Woonbelang zoekt nieuwe bestuursleden

Huurders Vereniging Woonbelang is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden ter versterking van haar bestuur.

HV Woonbelang vertegenwoordigt de huurders van Woningcorporatie Oosterpoort en woningzoekenden in de gemeenten Berg en Dal en Heumen. Dit doet zij door haar achterban van wezenlijke informatie te voorzien, zoveel mogelijk input van de huurders en bewonerscommissies te krijgen.

HV Woonbelang is belangenbehartiger van alle huurders van en woningzoekenden bij Oosterpoort op basis van de Overlegwet, de Woningwet 2015 en een formele samenwerkingsovereenkomst met Oosterpoort. Zij heeft gekwalificeerd adviesrecht op diverse beleidsthema's van Oosterpoort.

Daarbij zet zij zich in voor de rechtspositie van de huurders wat betreft de woning en leefbaarheid.

HV Woonbelang heeft namens de huurders overleg met Oosterpoort en de gemeenten Berg en Dal en Heumen, inventariseert behoeften en knelpunten en organiseert/ondersteunt activiteiten ter realisering van bewonerswensen. Ook worden de onder haar functionerende bewonerscommissies gefaciliteerd en ondersteund.

Verantwoordelijkheden
Als bestuurslid neemt u deel aan de maandelijkse bestuursvergadering, waarin uiteraard van uw kant inhoudelijke inbreng wenselijk is. Verder heeft het bestuur periodiek overleg met de directeur-bestuurder en een aantal managers van Oosterpoort. Daarnaast zijn er jaarlijks meerdere besprekingen met Oosterpoort en beide gemeenten over de zogenaamde prestatieafspraken voor de komende jaren. Tot slot is er periodiek overleg met de Raad van Commissarissen van Oosterpoort en de beide huurderscommissarissen die deel uitmaken van de RvC.

Kwalificaties
Zowel mondelinge als schriftelijke communicatievaardigheden zijn wenselijk. Ook de bereidheid en kwaliteiten om de discussie met Oosterpoort en gemeenten aan te gaan.

Samenstelling bestuur
Sinds enkele jaren bestaat het bestuur slechts uit drie personen, hetgeen uiteraard geen optimale situatie is.

De huidige voorzitter zal uiterlijk eind 2024 terug moeten treden vanwege het feit dat hij geen huurder meer is van Oosterpoort. Een bestuursfunctie bij HV Woonbelang Is in dit geval volgens de Overlegwet en de statuten niet meer mogelijk. Alleen huurders van Oosterpoort kunnen zitting hebben in het bestuur van HV Woonbelang.

Dit betekent concreet dat HV Woonbelang met spoed minimaal één nieuwe bestuurder (en liefst meer) zoekt om haar voortbestaan en functioneren te kunnen garanderen.

Informatie
Informatie over het bestuurslidmaatschap kunt u inwinnen via telefoon 024-7853631 of via de mail in**@hv***********.nl.

Reacties
Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich schriftelijk (liefst via de mail in**@hv***********.nl aanmelden. Wilt u hierbij voornaam, achternaam, adres, mailadres en telefoonnummer vermelden.

 



Huurders Vereniging Woonbelang Gemeente Berg en Dal en Heumen

HV Woonbelang staat voor het behartigen van de belangen van de leden op het gebied van wonen en woonomgeving, het bevorderen van de leefbaarheid en het welzijn in de directe woonomgeving. Belangrijkste overlegpartner in deze zaken is Oosterpoort Wonen als verhuurder van uw woning.

Via overleg met Oosterpoort proberen wij er ondermeer voor te zorgen dat de huren betaalbaar blijven en uw woning goed wordt onderhouden.  Ook werken wij er aan mee dat er voldoende (betaalbare) woningen komen, er een  rechtvaardige woonruimteverdeling is en dat het prettig wonen is en blijft in uw wijk of buurt.

HV Woonbelang is lid van de Nederlandse Woonbond.

Postbus 75
6560 AB  Groesbeek

in**@hv***********.nl

(024) 785 36 31

Aan de teksten op onze website kunnen geen rechten worden ontleend.

WIJ ZOEKEN PER DIRECT NIEUWE BESTUURSLEDEN EN VRIJWILLIGERS

Blijf niet aan de zijlijn staan maar word actieve huurder!

De missie voor de huurdersvereniging is het zijn van een belangenbehartiger voor alle huurders van Oosterpoort. Onze missie is om er mede er voor te zorgen dat er betaalbare, kwalitatief goede, en voldoende huurwoningen zijn.
LEES MEER
Onder het kopje “Nieuws” zullen regelmatig artikelen geplaatst worden die (mogelijk) interessant zijn voor u als huurder.
LEES MEER
Voor een specifieke belangenbehartiging kan het zinvol zijn dat huurders in een wooncomplex, buurt, straat of wijk zich organiseren in een bewonerscommissie.
LEES MEER


Gerelateerde websites