Hallo, wij zijn SOVOT

Met ruim 500 bevlogen collega’s geeft SOVOT onderwijs aan ruim 4.000 leerlingen in Tilburg en omgeving. Wij zijn een stichting met scholen voor openbaar voortgezet onderwijs voor vmbo-gl/-tl, havo en vwo. Onder de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg vallen het Beatrix College, het Koning Willem II College en (een belangrijk deel van) het Reeshof College.

Elke dag opnieuw dagen we onze leerlingen uit om het beste uit zichzelf te halen. Klik door en lees meer over de stichting, de scholen en de manier waarop wij in het leven staan.

Bij SOVOT willen we publieke waarde creëren. Dat betekent dat we leerlingen verder willen brengen. Met ons onderwijs willen we bovendien écht waarde toevoegen aan de omgeving. Onze opdracht? Elke leerling tot bloei brengen. Elke leerling stimuleren om het eigen potentieel en dat van de ander te ontdekken en te laten groeien.

Gelijkwaardigheid, betrokkenheid en optimisme staan daarbij centraal. Wij leven naar deze drie kernwaarden. Binnen onze scholen is iedereen gelijk. Daarbij maakt het niet uit wie je bent, waar je woont, waarin je gelooft of van wie je houdt. We sluiten niemand buiten. Als je op een SOVOT-school zit, maak je deel uit van een gemeenschap. Zie het maar als een plaats waar je altijd welkom bent en waar je kan oefenen voor jouw toekomst. En heb je het moeilijk? Dan krijg je een steuntje in de rug.

Daarbij is onze grondhouding altijd positief en optimistisch. Want samen werken we aan een betere wereld. Door ons onderwijs voortdurend te verbeteren en onze leerlingen te helpen om het allerbeste uit zichzelf te halen, helpen wij ze om die betere wereld straks zelf vorm te kunnen geven.

Dat doen we met onderwijs dat zich heel nadrukkelijk richt op de drieslag kwalificatie, socialisatie en persoonlijke vorming. Op de scholen van SOVOT leer je niet alleen voor je diploma. Maar je leert ook over jezelf en over anderen..

 

WhatsApp